Περιοχή ΜελέτηςΖώνη Κορινθία – Κορινθιακός Κόλπος

Η Ζώνη Μελέτης της παρούσας ενότητας αφορά την περιοχή της Κορινθίας- Κορινθιακού Κόλπου.

 

Η ζώνη της Κορινθίας-Κορινθιακού Κόλπου έχει έκταση περίπου 420 χλμ2 και βρίσκεται εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής περιλαμβάνοντας και τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.


Η περιοχή μελέτης οριοθετείται βόρεια από το όρος Κιθαιρώνα, ανατολικά από τα Γεράνεια όρη, νότια από τον Ισθμό της Κορίνθου και τον Σαρωνικό κόλπο και δυτικά από τον Κορινθιακό κόλπο.


Η Ζώνη Κορινθίας-Κορινθιακού Κόλπου, από υδρογραφική άποψη χωρίζεται σε συνολικά 9 λεκάνες απορροής:

  • Λεκάνη απορροής Αγίων Θεοδώρων: στην οποία απορρέει η περιοχή νότια των Γερανείων και η ευρύτερη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, στον Σαρωνικό Κόλπο.
  • Λεκάνη απορροής Λουτρακίου: στην οποία απορρέει η περιοχή νοτιοδυτικά των Γερανείων καθώς και η ευρύτερη περιοχή της πόλης του Λουτρακίου.
  • Λεκάνη απορροής Ισθμού: στην οποία απορρέει η περιοχή του Ισθμού μέσω ρεμάτων με μη διαμορφωμένη κοίτη.
  • Λεκάνη απορροής Περαχώρας: στην οποία απορρέει η δυτικότερη περιοχή της ζώνης μελέτης, η χερσόνησος της Περαχώρας.
  • Λεκάνη απορροής Σχίνου: στην οποία απορρέει το βόρειο τμήμα των Γερανείων και εκβάλλει στον Κορινθιακό Κόλπο, στην ευρύτερη περιοχή του Σχίνου.
  • Λεκάνη απορροής Μαυρολίμνης: στην οποία απορρέει το βόρειο τμήμα των Γερανείων στον Κορινθιακό Κόλπο, στη ευρύτερη περιοχή της Μαυρολίμνης και του οικισμού των Βαμβακιών.
  • Λεκάνη απορροής Αλεποχωρίου: στην οποία απορρέει το βόρειο τμήμα των Γερανείων στον Κορινθιακό Κόλπο, στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού του Αλεποχωρίου.
  • Λεκάνη απορροής Ψάθας: στην οποία απορρέει το δυτικό τμήμα του όρους Πατέρα στον Κορινθιακό Κόλπο, στην παραλία της Ψάθας.
  • Λεκάνη απορροής Πόρτο Γερμενό: στην οποία απορρέει το βορειοδυτικό τμήμα του όρους Πατέρα και το νότιο τμήμα του όρους Κιθαιρώνα, στο Πόρτο Γερμενό.

Το πλήθος των λεκανών απορροής προκύπτει λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής και της γενικότερης γεωμορφολογίας της ζώνης Κορινθίας-Κορινθιακού Κόλπου.


Η παρούσα Ζώνη συνοδεύεται από τα παρακάτω:


Τεύχη


ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΖΩΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


Σχέδια

 

 

 

 

Image

Ζώνη Κορινθία – Κορινθιακός Κόλπος